Krav-Maga

Realistiskt självförsvar med rötter i Israeliska Armén

Ett enkelt men effektivt självförsvarssystem som vem som helst ska kunna lära sig är Krav-Magans koncept.

Krav-Maga utvecklades för den israeliska armén. Tanken var att skapa ett så effektivt system för självförsvar som möjligt som byggde på naturliga rörelser och reflexer. Mycket fokus läggs på att arbetas fram ett rationell och effektivt agerande vid olika hot och angrepp och därigenom skapa kontroll på situationen.

 

Krav-Magas tekniker är utformade att fungera i alla miljöer från öppna ytor eller i trånga utrymmen, de skall fungera mot en eller flera motståndare med eller utan vapen. Teknikerna måste fungera även när styrka och viktklass skiljer sig eller försvarare och angripare bär vanliga kläder.

Kettlebell Ystad

Kettlebell eller girja (ryska: гиря) är en traditionell rysk vikt av gjutjärn eller stål. Kettlebell är ett utmärkt redskap för att träna styrka och kondition.

Passen blandas mellan övningar som är rena styrkepass, konditionspass, pass med inriktning mot tävling eller en blanding mellan dessa.

Mycket fokus läggs på att lära ut rätt teknik. “Perfection before performance” – Spartan training

Kettlebell

Styrka och kondition

Börja träna hos oss

Det ställs inga krav på tidigare kunskap för att börja träna Kettlebell eller Krav-Maga hos oss i Ystad Tactical Fitness.

Vi tränar i vanliga träningskläder och skor för inomhusbruk. Det kan alltid vara bra att ha med vattenflaska extra t-shirt.

Träningstider Krav-Maga:
 – Måndag 19:00 – 20:30
 – Tisdag 19:00 – 20:30
 – Söndagar enlig information

Träningstider Kettlebell:
 – Onsdagar 19:00 -20:15 (ca)

Så här funkar det att träna på Ystad Tactical Fitness

NYFIKEN

Det kostar aldrig något att provträna 🙂
Du får gärna prova några gånger för att vara säker på att detta är något för dig.

I början behöver man ingen speciell utrustning eller träningskläder.
För att testa på behöver du vanliga träningskläder, skor för inomhusbruk med mjuk sula. en extra t-shirt och vattenflaska kan vara bra att ha. Vi brukar rekommendera att träna i långa byxor, men det går även bra med shorts.

JAG VILL FORTSÄTTA

När du testat på och vill fortsätta träna hos oss så är det viktigt att du löser medlemsavgift och träningsavgift. Alla medlemmar måste lösa medlemsavgift och träningsavgift för att få träna i foreningen och för att din försäkring skall gälla.

Krav-Maga
Krav-Maga träningen har några krav om du fortsätter att träna hos oss och det är att du införskaffar tandskydd och suspensoar. Detta är ett krav för din säkerhet under träningen.

VAD KOSTAR DET?

Vi har delat upp föreningens avgifter i två delar.
 – Medlemsavgift- Träningsavgift

Aneledning till detta är för att du eventuellt skall kunna nyttja friskvårdsbidrag från din arbetsgivare där träningsavgiften är den bidragsberättigade delen. Medlemsavgifter är för dit medlemskap i föreningen och din försäkring

FÖRSÄKRING

I ditt medlemskap ingår en enklare fritidsförsäkring genom Folksam.
Vi i föreningen kan inte svara på några frågor gällande denna försäkring utan hänvisar till Folksam.

En rekommendation är att altid se över sittförsäkringsbehov.Tala med ditt försäkringsbolag om du vill veta mer.